Efter opsætning bør alle skruer og bolte efterspændes efter 3 måneder.

Materialerne, vi har i vores sortiment, er nøje udvalgte efter deres robusthed og lange levetid. Vil man dog sikre møblet en lang holdbarhed samtidigt med, at det fremstår i fineste stand, bør man som udgangspunkt rengøre møblerne for snavs og forurening med 6-12 måneders intervaller.

Herunder vil du kunne læse om de enkelte materialers vedligeholdelse:

Galvaniseret stål

Galvaniseret stål er i princippet vedligeholdelsesfrit. Galvaniseringen gør, at stålet får en rustfri overflade, som ret hurtigt i udemiljøet går fra at være blankt til et mere mat look, som vi kender fra lygtepæle, autoværn og utallige andre installationer udendørs. Dette er helt naturligt. Som alt andet fremstår materialet dog smukkest, når det er rent, og galvaniseret stål kan rengøres med varmt vand tilsat et mildt rengøringsmiddel. Vi anbefaler rengøring hver 6. måned, for at møblerne fremstår smukkest og for at forlænge møblets levetid.

galvanized iron sheet metal texture background

Pulverlakeret stål

Almindeligt snavs fjernes med varmt vand tilsat et mildt rengøringsmiddel uden slibeeffekt og opløsningsmidler. Har man efter nogle år behov for at friske farverne op, vil almindelig lakplejemidler kunne anvendes.

 

Vi anbefaler rengøring hver 6. måned for at møblerne fremstår smukkest og for at forlænge møblets levetid.

Corten stål

Cortenstål er vedligeholdelsesfrit. Det kan dog højtryksrenses for at fjerne almindelig snavs og kemikalier.

For at forlænge stålets levetid er det vigtigt, at det ikke er i direkte kontakt med fugt uafbrudt, da dette nedsætter overfladens rustbeskyttende effekt. Vi anbefaler rengøring hver 6. måned for at møblerne fremstår smukkest og for at forlænge møblets levetid.

corten-staal

Fiberbeton

Concrete texture for the background

Fiberbeton er et naturprodukt, som kan opleves som næsten uforgængeligt. Levetiden og udseendet er dog afhængigt af brug og pleje, og det vil altid opnå en vis patina.

Fiberbeton rengøres ved afvaskning med almindelige rengøringsmidler – gerne sulfo. Ætsende midler bør undgås. Materialet tåler salt, men vær om vinteren varsom med visse former for tømidler, da disse til tider betegnes salt, selvom de består af andre ætsende midler, som kan være hård ved materialet.

Såfremt der dannes mos eller alger kan disse fjernes med rodalon eller klorinvand. Vi anbefaler rengøring hver 6. måned for at møblerne fremstår smukkest og for at forlænge møblets levetid.

Ved hård behandling vil der kunne opstå små beskadigelser. Disse kan udbedres med reparationsmateriale, hvor mindre nuanceforskelle vil kunne optræde.

Som forebyggende foranstaltning mod indtrængning af diverse partikler, herunder grafitti, kan fiberbeton behandles med flydende voks. Herved imprægneres overfladen med en usynlig, beskyttende hinde, og bemaling vil kunne fjernes med damptryksspuler.

Træsorter

Alle træsorter vil med tiden opnå en sølvgrå farve, såfremt disse ikke med jævne mellemrum efterbehandles. Da træ er et naturligt, levende materiale vil denne proces foregå i varierende tempi afhængigt af vejr, brug, slidtage og træsort.

Furniban anbefaler, at nyt træbeklædning oliebehandles før ibrugtagning for at forlænge møblets holdbarhed. Herefter bør vedligeholdelse ske 1 – 2 gange om året for at forlænge træets levetid, forhindre sprækker og for at bibeholde den varme glød, træet havde oprindeligt.

Det er typisk de vandret monterede  planker på eksempelvis bænkesæder og bordplader, der er mest udsatte og derfor kræver størst opmærksomhed. Er træet snavset, afvaskes det før videre behandling med en trærens/træfrisker og algefjerner, hvis der er behov for dette.

Når træet er rent og tørt, kan det eventuelt slibes let med sandpapir korn 180. Herefter aftørres det med en klud vædet i træolie eller pensles med en pensel. Overskydende træolie fjernes med en bomuldsklud. Gentag processen, hvis træet ikke virker mættet med olie.