Galvaniseret stål

Galvanisering er en proces, hvor det ubehandlede stål dyppes i smeltet zink. Galvaniseret stål er et særdeles velegnet materiale til uderum, da møblet herved både er rustfrit og samtidigt mere eller mindre vedligeholdelsesfrit. Ved galvanisering får stålet en blank, grå overflade, som hurtigt opnår det mere karakteristiske matte udseende, som vi alle kender fra f.eks. lygtepæle og autoværn. Galvaniseringen tilfører stålet et råt og industrielt look og sikrer et udemøbel, som kan holde til vind og vejr og en hårdfør behandling mange år frem med et minimum af vedligeholdelse. Galvaniseringen foregår i Danmark.

proevebillede-galvaniseret-staal

Pulverlakeret stål

Hos Furniban pulverlakerer vi med polyesterpulver, som er specielt egnet til udendørs brug. Lakeringen er slidstærk og hårdfør overfor solens ultra-violette stråler. Den er derfor både farve- og glansstabil i alle farver.

Vores lakering er naturligvis miljøvenlig og indeholder ingen opløsningsmidler.

Lakeringen er modstandsdygtig overfor kemisk og mekanisk påvirkning, hvilket vil sige, at den er både ridse- og slagfast i forhold til normal brug og slidtage. Den glatte overflade sikrer desuden en overskuelig vedligeholdelse og rengøring, mens det store udvalg af farver muliggør, at der er noget for enhver smag.

pulverlakering

Corten stål

Corten er en ståltype, der hurtigt danner en rustlignende overflade, som fungerer som en barriere og et beskyttende lag for den indre stålkerne. Cortenstål har en op til 8 gange langsommere gennemtæring end blødt stål, hvilket gør det yderst anvendeligt til udendørs brug.

Den flotte røde farve forandrer sig løbende afhængigt af det miljø, det er placeret i, og derfor vil man kunne opleve, at produkterne kan skifte farve fra år til år.

corten-staal

Fiberbeton

Fiberbeton er beton blandet op med glasfiber, hvilket giver et særdeles robust og slidstærkt materiale med mange gode egenskaber. Det tåler sol og frost, det er vandtæt, og så rådner det ikke. Vejrets påvirkning kan, medens produktet er nyt, give en vis afblegning.

Concrete texture for the background

Sapeli mahogni

Sapeli mahogni er en af de mest anvendte mahognisorter i Danmark. Mahognitypen egner sig fortrinligt til udendørs brug, da træet er hårdt og formstabilt, og det naturlige indhold af olie gør, at det ikke nødvendigvis kræver vedligeholdelse.

 

mahogni

Accoya

Accoya træ er Radiata Pine, som har gennemgået en behandling med damp og naturlig syre, hvilket modificerer træet helt ind i kernen. Herved øges træets formstabilitet og modstandsdygtighed overfor råd og svamp.

Træet har en flot lys farve, og det er samtidig fra bæredygtige kilder, er CO2 neutralt og 100 % genanvendeligt. Accoya er både FSC® eller PEFC™ og Cradle to Cradle Gold certificeret samt Svanemærket.

Thermoask

Thermoask er asketræ, som er blevet varmebehandlet på en miljøvenlig måde. Varmebehandlingen sænker træets naturlige fugtindhold, hvorved træet bliver mere formstabilt og samtidigt øger den naturlige varighed mod trænedbrydende svampe. I processen bliver træsorten mørkere, og den smukke brunlige lød kan nærmest sammenlignes med nøddetræ.